Een Stukje over ons

Graag stellen wij ons voor. Ik ben Riet Evers en samen met mijn man Henk kochten wij een Pekingees Rocky
op het moment dat wij gingen samenwonen.
In 1999 is Rocky overleden op bijna 16 jarige leeftijd.
In 1995 kochten wij onze eerste Golden Retriever, Zandor (Zandor My Love of Splendour) een reutje.
Het ras sprak ons zeer aan, vooral in verband met onze 3 (toen nog jonge) kinderen.
We waren zo verliefd geworden op het ras dat we besloten er een teefje bij te nemen.
Dit werd Tara (Autumn Luck Tara from Sparrow's Home). Samen kregen zij een ''oeps'' nestje van 8 pups.


Tara - Condor - Zandor

Omdat wij geen kennelnaam hadden besloten wij die eind 1999 aan te vragen onder de naam From Golden Millennium
gezien het jaar 2000 een gouden eeuw is. In maart 2000 werd ons de naam toegekend. En kregen we onze derde Golden Bibi (Bibi Efi for Easter v.d. Golden Angels).


Bibi

Met haar hebben we veel shows gelopen en kreeg ook vele malen een U. Om gezondheidsredenen van Bibi zijn wij gestopt met het showen van haar, en kregen wij in 2002 onze vierde Golden Glamour (Xanthous Say You Love Me), een topper niet alleen qua karakter maar zeker ook het type wat wij zochten.

Glamour

Ze deed het Uitmuntend op de shows en wij hebben in Mei 2005 haar eerste nest mogen verwelkomen waarvan wij een teefje hebben aangehouden Mégane  (First Gold from Golden Millennium) is haar naam.

Mégane

Dit was ons eerste From Golden Millennium nestje en wij hebben dit met succes en veel plezier gefokt.
Omdat we inmiddels afscheid hebben moeten nemen van Zandor en Tara en wij daarbij een Reu misten hebben wij uit het eerste nest van Mégane een reutje aangehouden Splinter (Goldeneye from Golden Millennium). Splinter is bij Laura (onze oudste dochter) en haar vriend Gerard komen wonen.
Onze liefde voor het ras groeide enorm. Splinter is inmiddels een bejaarde Golden maar wat hebben wij genoten van zijn levenslustige jaren.

In tussentijd fokte wij nog een aantal nestjes. Zo mocht Glamour nog een nestje krijgen waar wij Only (Two of Us from Golden Millennium) uit hielden. En van Mégane mochten we nog 2 mooie dochters aanhouden. Lynn (Deci Della from Golden Millennium) en Noa (Noa Perle from Golden Millennium). Helaas zijn deze 3 meiden al een enige tijd niet meer onder ons.

         
Noa & Lynn                                                          Only
Lynn heeft ons ook 3 prachtige nesten mogen geven en Only 1.
Met Noa hebben wij nooit gefokt wegens gezondheids redenen van Noa.

Van Lynn hebben wij wederom 2 mooie dochters. Laura breide haar honden bezit uit en nam Mara mee naar huis als 8 weken oude pup.
 Helaas mocht Mara (White Queen from Golden Millennium) slechts 16 maanden oud worden. Splinter kwam alleen te zitten, daarom besloten Laura en Gerard een pupje aan te kopen bij de Golden Retriever Kennel Sequins. Pip (Sequins Shelley).


Mara

Met Angel (New Star from Golden Millennium), een dochter van Lynn kunnen we wel zeggen dat hier onze Show Carriere echt begon! We kwamen achter de plaatsings bordjes, we leerden veel fokkers kennen, onze ervaring werd uitgebreider en onze successen ook. Angel heeft meerdere CAC's en Reserve CAC's behaald en ze is een prachtige verschijning.
Uiteraard konden we er niet omheen om iets aan te houden van deze prachtige hond. Zo kwam Heaven (My Heaven from Golden Millennium) in ons leven. Helaas troffen we het qua gezondheid ook niet met Heaven, daarom hielden we bij Angel's 2de nest weer een teefje aan.
Evy (What Ever from Golden Millennium). Evy heeft ervoor gezorgd dat wij (Riet en Laura), veel europese showlanden bezochten en zelfs 2 keer het Engelse Groene Crufts tapijt onder onze voeten hebben gevoeld. Van Nederlands Kampioen, Nederlands Jeugdkampioen, Luxemburgs Jeugdkampioen aan toe en zelfs Jeugdwinster op de Winner in Amsterdam. Onvoorstelbaar, ons eigen gefokte meisje.

In 2017 importeerde wij Ulti (Non- Stop Ulti Multi- Culti) wederom een reu. Om misschien wel zelf te gebruiken in onze lijnen, helaas heeft Ulti 2 erfelijke oogafwijkingen en mogen wij hem niet inzetten voor de fok. Ondanks dat is het een fantastische hond die we nooit zouden willen missen.
In 2018 ontdekte wij een mooie combinatie bij de Golden Retriever Kennel No Hills in Belgie, 2 prachtige honden die een date hadden gehad en niet veel later hingen we aan de telefoon met deze fokker en mochten we op de (wacht) lijst voor een pupje uit deze combinatie.
15 weken later haalde wij Maan (Return to the Moon No Hills) op. Hopelijk zal Maan in 2021 haar eerste nestje krijgen.

Pip groeide op als een zeer sociale lieve hond en dit karakter heeft ze ook over mogen dragen aan haar kinderen. Ze heeft namelijk 4 mooie nestjes gekregen. Uit het laatste nest van Pip heeft Laura een pupje aangehouden, een droom die uit mocht komen.
Dee-dee (Come With Me from Golden Millennium) een lekker ondernemend hondje, ze weet precies wat ze wil en doet waar ze zelf zin in heeft.
Dee-dee heeft niet veel shows mogen lopen ivm de Corona periode maar toch behaalde ze op haar eerste show meteen al het Jeugd CAC. We hopen in de toekomst mooie pupjes te mogen krijgen van haar.

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze site